I gamle kulturer var menneskets sjel dypt forbundet med emosjonell, mental og fysisk velvære. I dag forskes det på healing ved Sørlandet sykehus. Forskning viser at særlig kvinner har effekt av healing og resultatene gis internasjonal anerkjennelse.

Å ha en tilknytning til sjelen var dermed forbundet med helse og velvære. Sykdom var forbundet med å miste tilknytning til sin sjel, dvs lidenskap for familien, venner og annet som gav livet mening, trivsel og mestring. Healing er en mellommenneskelig prosess, for å hjelpe den syke med å gjenopprette tilknytning til sin sjel og det som gav livet mening.

I rolle som styreleder for Det Norske Healerforbundet har jeg vært tett på healermiljøet i Norge de siste 8 årene. Har også snakket med mange som har tatt kontakt fordi de sliter med dyp sorg og angst som søker hjelp med sine plager. Jeg har også studert og praktisert healing for min egen helses del, også bidratt til å dele av den kunnskapen jeg har til andre blant annet i en artikkelserie jeg har skrevet for magasinet Medium.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.